<
< <

<29 Nis 2008/h2> <
< <

<






Geçen sene ana arı yüksüklerini tek tek hazırlamak biraz zor gelmişti. Ben de bu sene "you tube'da" gördüğüm seri üretim sistemini uygulamaya karar verdim. Önce uygun çubukları nasıl elde edeceğimi düşündüm. Tabii hindilere haksızlık etmemek için fazla düşünmedim. Önce Giresun'a şimşir siparişi iletildi. Siparişin gelmesini beklerken ahşap elbise askılarını görünce onların çubuklarını kullanma yoluna gittim. (Çin malı ama ne yapayım kalınlıkları tam 9 mm dayanamadım.) Eşit ölçülerde kestiğim çubukların uçlarını bir matkabı torna niyetine kullanarak uygun hale getirdim. Destek parçaları için de marangoz arkadaşın yolunu tutmaktan başka çare kalmadı.


Her şey hazırlandıktan sonra birleştirme gerçekleşti ve üç çıtalı yüksük kalıbım tamamlandı. Bir takımda sekiz kalıp var. Ah! Bir de yağmur yağmasa diyeceğim ama bu yanlış bir istek olacağı için sabırla beklemek en güzeli hava açar açmaz transferi gerçekleştirmek. Yağmur fırsatını iyi değerlendirmem gerekiyor. Şimdi bir de bu kalıba uygun mum eritme kabı yaptırmak lazım.

<

<1Comments:

<
At <9:22 ÖÖ/a>, <Blogger Ali Türksaid...

<Şimdi görende diyecekki ne kadar çok anaarı üreten bir ticari işletme.Yav sen kaç tane anaarı üreteceksinde yutubideki meme kalıbını taklit ediyorsun.Sabah sabah güldürme beni.

Kesin bu işin altındanda doktor vardır onunda böyle bir çalışması vardı./p> < 

<

<Yorum Gönder

< <

Yazı ve Resimler

    "<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/04/yazlar-gnlk-yazlamaynca-anlara-dnyor.htmltlYazılar günlük yazılamayınca anılara dönüşüyor. Bl...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/damaaaaat.htmltlDamaaaaatgerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/hastaym.htmltlHastayımgerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/tam-bahe-kapsn-kapatp-arabaya.htmltl Tam bahçe kapısını kapatıp arabaya binecekken bu ...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/arlar-yerletirecei-yerde-inceleme.htmltl Arıları yerleştireceği yerde inceleme yaparken d...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/bugn-bafral-ar-hastalarndan-mrsel-abi.htmltl Bugün bafralı arı hastalarından Mürsel Abi aradı...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/ana-ar.htmltlAna ArıgerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/ana-ar-kovanlar-iin-kk-ereveler.htmltlAna arı kovanları için küçük çerçeveler hazırladım...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/yemlik.htmltlYEMLİKgerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/kek-verelim-derken-keklenmeyelim.htmltlKEK VERELİM DERKEN KEKLENMEYELİMgerPreviousItemsOrArchivePage> ered-by">Powered by Blogger

freeweb site counter
İZLENME