<
< <

<24 Ağu 2008/h2> <

<

Yaz bitti bitecek derken mecburiyet gereği arılardan ayrı kalmayı göze alıp "Van'a doğru bir gidelim." dedik. Yola çıktık. Bir yanda yeşilin çeşitli tonları bir yanda Karadeniz derken Maçka yoluna dönüp sahilden ayrıldık. Akşam saat beş gibi yola çıkınca Ordudan sonrasını karanlıkta gitmekten başka çare yok. Pasinler ovasına kadar uğradığımız şehir ve köylerin sadece gece güzellikleri Ahmet Haşim'i yadettirmekten başka bir şey yapmıyor. Ancak, Pasinler ovasında mola verince durum tamamen değişiyor. Hani çeşitli yerlerde güneşin batışı bir başka güzeldir ya... Pasinler ovasında da güneşin doğuşu bir başka güzel olurmuş, onu da gördük.

Ovadan çıkarken arıları getirmek gerekirmiş dedirten ayçiçek tarlaları arıcı arattırdıysa da göremedik. Bakmasını bilmemişiz, dönüşte bol miktarda gördük. Horasan, Eleşkirt, Ağrı, Patnos,Hamur, Tutak, Erciş Van diyecekken Erciş çıkışında, koruma altına alınan meşhur İnci kefalinin üreme amacıyla kullandığı akarsuyun küresel ısınma tarafından değil de tarımsal sulama nedeniyle kuruduğunu ve artık korunmasına gerek kalmadığını gördük. Van'ın Saray ilçesi'ne bağlı Kekikdüzü köyünde hısım akraba ziyaretini gerçekleştirip geri dönerken de birileri cebini iyice doldursun diye Turizmin nasıl baltalandığını gördük. Samsun-Van arası gidiş 60 ytl dönüş 70 ytl. Üstelik Samsun'da dizel yakıtın 3.00 ytl'nin üzerindeyken Van'da 1.40 ytl olmasına rağmen. Hangi firmaya giderseniz gidin cevap aynı:"Firma sahipleri aralarında anlaştılar.Rayiç belirlediler. Hem kışın Van'dan giden yolcu az olduğu için yazın ne kazanırsak onunla geçim sağlıyoruz." Zavallılar ... Yazın da kimse yolculuk yapmasa aç kalacaklar. Ucuz yakıta rağmen 10 ytl fazla almaları bende dolandırıldığım ve aldatıldığım duygusu uyandırdı. 10 ytl fazla ödemek değil bu duygu beni kahrediyor. Aklıma bayramlık-seyranlık bir sürü söz geliyor ama, edebe mugayir olacağı için burada sarfetmiyorum. Van'a gidecekleri ise şimdiden uyarıyorum: Van'dan nereye bilet alırsanız alın 10 ytl fazla ödersiniz. Şimdiden haberiniz olsun. Geziniz mahvolmasın.

<

<1Comments:

<
At <1:00 ÖS/a>, <Blogger Unknownsaid...

Mehmet Yüksel/p> < 

<

<Yorum Gönder

< <

Yazı ve Resimler
    "<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/08/bugn-hem-arlar-kontrol-edeyim-hem-de.htmltlBugün hem arıları kontrol edeyim hem de sırlama ta...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/07/yabanc-site-ve-bloglar-incelerken-halil.htmltlYabancı site ve blogları incelerken (Halil Üstadım...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/07/bu-hafta-biraz-gezelim-dedik.htmltlBu hafta biraz gezelim dedik. Gezerken güzel şeyle...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/06/bu-aralar-gnlmden-epey-uzak-kaldm.htmltlBu aralar günlüğümden epey uzak kaldım. Malum,yayl...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/05/zr.htmltlÖzürgerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/04/yksk-yapmna-hazrlk.htmltlYüksük Yapımına HazırlıkgerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/04/yazlar-gnlk-yazlamaynca-anlara-dnyor.htmltlYazılar günlük yazılamayınca anılara dönüşüyor. Bl...gerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/damaaaaat.htmltlDamaaaaatgerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/hastaym.htmltlHastayımgerPreviousItems"<$BlogItemPermalinkURLhttp://bengubal.blogspot.com/2008/03/tam-bahe-kapsn-kapatp-arabaya.htmltl Tam bahçe kapısını kapatıp arabaya binecekken bu ...gerPreviousItemsOrArchivePage> ered-by">Powered by Blogger

freeweb site counter
İZLENME